Yağ Apareyi Kulanım Alanları

Endüstrinin toplum yaşamı için ne kadar gerekli olduğu hepimizin malumudur. Elbette bu hizmetler teknoloji ve gelişme ile mümkün olabilir. Bu çerçevede yağ aparey ve diğer konsept teknolojiler sayesinde sanayi anlamında ortaya çıkan ihtiyacı karşılayan bu sistemler olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Dilerseniz bu noktada konunun daha iyi anlaşılabilmesi için sistemin ne olduğunu biraz daha açalım ve detaylandıralım. Öncelikle bu sistemler ile ilgili olarak bilinmesi gereken ilk detay endüstriyel anlamda soğutma ve ısıtmanın bu teknolojiler sayesinde sağlandığıdır. Tabii serpantin sistemi olarak adlandırılan sarmal yöntemin kullanıldığı alternatif sistemlerde yer alan bu tarz uygulamalar özel sanayi alanlarında daha çok karşımıza çıkıyor.

Yağ Apareyi Isıtma Sistemlerinde Yaygın Olarak Kullanılıyor

Çok büyük alışveriş merkezleri, toplantı salonları, fabrika depo ve her türlü tesiste yaygın olarak kullanılan yağ apareyi imalatı sırasında çelik finli borular veya bakır alüminyum karışımı alaşımlar kullanılıyor. Elbette sistem içerisinde farklı Akışkanların kullanıldığı değişik modelleri bulunan bu sistem;

  • Kızgın yağ
  • Buhar
  • Sıcak su veya
  • Kızgın su

Gibi taşıyıcı maddeler sayesinde ısıtma veya soğutma sağlıyor. Dolayısıyla bu noktada sistemin akışkan bir maddenin varlığına ihtiyaç duyduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bunun yanı sıra soğutma sistemleri söz konusu olduğunda akışkan yerine hava kullanıldığını görüyoruz. Bu nedenle yağ aparey için daha çok ısıtma amaçlıdır diyebiliriz.

Aparey Sistemi Önemli Bir Açığı Kapatıyor

Lokal sistemler göz önüne alındığında eğer aparey sistemi keşfedilmemiş olsaydı çok büyük alanların ısıtılması gerçekten önemli bir sorun olacaktı. Tabii az önce saymış olduğumuz kullanım alanlarına ilave olarak büyük kanatlı hayvan kümesleri, besi çiftlikleri ve seralar yine bu sistemin diğer kullanım sahaları arasında yer alıyor. Bu noktada kısa bir hatırlatma yapmakta yarar var. Örneği sistem gaz kömür çeşitli yakıtlarla desteklenmek durumundadır Dolayısıyla tek başına akışkanın sağladığı bir ısıtmaya da soğutma söz konusu değildir. Ayrıca elektronik sistemlerle desteklenen kontrol panelleri çok daha rahat kullanımını sağlıyor. Özetlemek gerekirse fanlarla dağıtımı sağlanan ısıyı yüksek verimli kazanlar eşliğinde destekleyen aynı zamanda yakıt olarak fındık kabuğu bile kullanılabilen yağ aparey endüstriyel ısıtmanın önemli bir yapı taşıdır değerlendirmesi yapılabilir.